Sök
  • vufeassociation

En stund i TV-rutan

Lite osäkra vad som väntade oss, svarade vi spontant ja. Vi hade blivit inbjudna till att medverka i TV.


Klockan 18:30 lokal tid infann vi oss vid regionens stora TV-kanal med 3,5 miljoner tittare. Herrarnas finalmatch i bandy mellan Sverige och Ryssland väntade och kanalen direktsänder. En magisk match, mellan landet vi befinner oss i och vårt hemland.


Vi medverkade ca 5 minuter ganska direkt när vi anlände, sedan såg vi första halvleken innan vi åter sände från studion ytterligare 5-10 minuter.


Samtalsämne var såklart bland annat matchen. Tyvärr blev det inte mycket glädje av den, även om Sverige gjorde en bra insats. Vi förlorade ganska stort. Ryssland vann.


Vi fick möjlighet att prata om matkultur, fördomar och framtid. Skillnader mellan Ryssland och Norden. Programledarna ställde intressant frågor relaterade till fördomar som de har av Sverige och Skandinavien. Bland annat berättade den kvinnliga programledaren att det finns en uppfattning om att det hos oss är olagligt att dra ner persienner eller täcka insyn i fönster. Det var en intressant dialog. Vi pratade också om vad vi hittills tycker om Krasnoyarsk och Sibirien. Michelle lyfte apropå matkultur, att hon är vegan. Det gav också en intressant dialog om varför. Varför bör vi minska vår köttkonsumtion?


Avslutningsvis fick vi möjlighet att berätta om hur vi ser på framtiden. Vi pratade om att de som är unga idag är de som formar framtiden och att vi därför behöver jobba mer med sociala insatser hos unga, ge dom möjligheter att resa och uppleva världen för att skapa en enad värld med förståelse och respekt för våra olikheter och styrkor. Att vi genom internationella samarbeten, för och med barn o unga, har alla möjligheter att skapa en än bättre framtid, med högre tolerans för varandra och färre sociala utmaningar.
17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 

+46703461892

©2019 by russia2019. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now