Sök
  • vufeassociation

Ett svettigt samtal

Vi är i det ryska huset. Här bor de fler än 100 ryska studenter som tävlar i Universiaden och här finns en mindre affär, gym och andra bekvämligheter för hemlandet.


Precis på väg tillbaka till sitt rum möter vi honom, Dmitrii Ivanov, som just tagit hem förstaplatsen i skidskytte. Han är svettig, glad och framstår som en allmänt lycklig människa i nuet.


Vi stoppar honom och frågar om han pratar engelska. "Njiet", svarar han efter lite fundering. Flickvännen och coachen Elena Chirkova berättar på engelska att han precis vunnit tävling. Med en engelsktalande funktionär från Ryssland som ser vår dialog, får vi snabbt hjälp med översättning. De tackar ja till att prata lite mer.


Vi gratulerar Dmitrii till vinsten och frågar hur allt känns. Han inleder med att han är så tacksam att ha Elena Chirkova intill sig, coach och flickvän. Det framstår som en sann och djup romans.


Ryssar överlag som vi hunnit samtala med är väldigt stolta över sitt land och sin befolkning. Elena lyfter flera gånger under samtalet hur bra arrangemanget är här i Ryssland och att förväntningarna har infriats.


- Det är det bästa av det bästa, säger hon.


Vi vill veta vilket land som har de tuffaste rivalerna, vilka som har de svåraste motståndarna.


- Ryska killar, säger Elena direkt, de är stora och starka, fortsätter hon med ett leende


Ja, men förutom Ryssland, vilka har de bästa skidskyttarna? Sverige, frågar jag?


Dmitrii skrattar till.

- Norge, säger han


Då får vi vara hyfsat nöjda tänker jag, åtminstone ett land i Skandinavien :)


Han börjar vrida sig i soffan vi tagit plats i. Han vill till rummet, duscha och varva ner efter tävlingarna.10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
 

+46703461892

©2019 by russia2019. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now